torstai 19. helmikuuta 2015

Winterbreak

Taas piiitkästä aikaa päivittelen ja tässä välillä onkin tapahtunut vaikka mitä. Ekaks kuitenkin teen postauksen mun hiihtolomasta tähän asti. Ihana siskoni tuli mua piristämään tänne muutamaksi päiväksi maanantaista nyt torstaihin. Oli tosi kiva saada seuraa tänne arjen keskelle ja käydä kiertelemässä Pariisia jonkun kanssa. Ei tällä kertaa menty katsomaan kuin muutama nähtävyys, koska Elsa oli jo kaikki melkeempä nähny. Eli aika rentoa, shoppailu ja ruokailu painotteista tällä kertaa :D Meidän oli myös tarkotus mennä Disneylandiin yhtenä päivänä, mutta oli sen verran kylmä, että päätettiin jäädä ihan vaan tänne Pariisiin.

Maanantaina Elsa tuli jo siinä 10.30 aikoihin, joten meillä oli koko päivä aikaa yhdessä. Suunnattiin ekaks syömään, jonka jälkeen lähdettiin shoppailemaan isolle ostoskadulle Rue Rivolille. Kaikki kaupat läpi käytyämme tuli taas tietysti nälkä ja lähdettiin etsimään jotain ruokapaikkaa sieltä läheltä. Pakollisena kriteerinä oli, että saa jälkkäriks nutella crepsit ;) Löydettiinkin lopulta ihan kiva paikka jossa syötiin hampparit ja jälkkäriks vielä jotenkin vedettiin ne crepit. Oltiin kyllä niin ähkyssä ton jälkeen, että haluttiin äkkiä vaan kotiin sänkyyn makaamaan. Tarkotuksena ois vielä ollu mennä Riemukaarelle mutta oltiinkin aika myöhään vasta kotona ja ihan poikki niin päätettiin lykätä sitä seuraavaan päivään.







Tiistaina lähdettiin aamulla keskustaan shoppailemaan ja Elsanhan piti päästä Topshopiin, joka sijaitsee Galeries Lafayetten sisällä. Lafayettellä menikin monta tuntia, koska se on niin valtava ja ei aluksi ees meinattu löytää koko Topshopia epäselvien karttojen takia. Kiertelyn jälkeen nälkäisinä suunnattiin tavaratalon yläkertaan, jossa oli ravintola. Ruoka oli ihan ok, aika kallista siihen tasoon nähden, mutta kyllä sillä nälkä lähti. Lähtiessä löysin kivan kalenterin jonka ostin, mutta muuten tältä reissulta molemmat lähti tyhjin käsin. Tultiin taas kotiin lepäilemään ja molemmat nukahdettiin, vaikka ei ollut tarkotus ottaa päikkäreitä :D Sitten lähdettiin kohti Riemukaarta ja Champs Elyseetä. Metrossa tajusin että unohdin ottaa mun henkkarit mukaan, jotka pitää näyttää Riemukaarella että pääse ilmaseks sinne ylös. No ei siinä muu auttanut kun maksaa.. Onneks sain sentään vähän alennusta. Ajotettiin meidän Riemukaaren visiitti just hyvin, että oltiin siellä ennen tasaa jolloin aina tulee ne hienot Eiffelin välkkyvät valot :)
Sieltä tultiin tohon mun lähi pizzeriaan, mikä on todettu tosi hyväksi. Elsa ei kuitenkaan halunnut ottaa pizzaa, koska ei jostain kumman syystä tykkää pizzasta lol, vaan otti jonkun salaatin, joka ei ilmeisesti ollut kauheen hyvää xD Mun pizza oli kyllä ihanaa <3 Ruuan jälkeen Elsalla oli kova kiire päästä tohon alas baariin kattomaan Paris Saint Germainin jalkapallo ottelua. Ehdittiin näkemään toinen puoliaika ja tilattiin siinä samalla drinkit. Ranskalaiset ottaa ton jalkapallon kyllä ihan tosissaan, oli semmosta huutoa että xD Peli päätty kuitenkin tällä kertaa 1-1. Väsyneinä tultiin sieltä kotiin ja nukkumaan :)















Keskiviikkona aamupalan jälkeen haluttiin mennä testaamaan kuuluisaa pariisilaista hot chocolatea, tohon mun lähi kahvilaan Café de Floreen. Oli kyllä vähän hienompi paikka ja selvästi rikkaamille tarkoitettu, kun katsoi hintoja :D Kuulemma myös Karl Lagerfeldin suosima paikka. Ei kuitenkaan tällä kertaa häntä bongattu. Maybe next time;) Oli tosi hyvät suklaajuomat, sitä oli vaan aika paljon ja se alkoi maistua tosi makeelle lopussa. Kiva yllätys lopussa oli kun pyydettiin laskua tarjoilijalta ja hän sanoi ettei tarvitse maksaa! Oltiin hetken että ymmärrettiin varmaan väärin ja kysyttiin vielä uudestaan, mutta ei, ilmainen reissu:D ja ottaen huomioon että yksi hot chocolate olis maksanu 7e! Mikäs siinä lähdettiin kiitellen pois ja ihmeteltiin että mikäköhän juttu se oli, ei kyllä valittamista:D
 Lähdettiin käppäilemään Saint Germainin bulevardia kohti Seinen rantaa ja kierrettiin pari kauppaa siinä samalla. Illemmalla alettiin etsiä jotain kivaa ruokapaikkaa täältä läheltä, mutta sekään ei ollut niin helppoa koska kello ei ollut edes seitsemää joten monet ravintolat oli vielä kiinni. Onneksi löydettiin lopulta hyvä ravintola, jossa olin kerran aikaisemmin jo käynytkin. Mahat täysinä tultiin kotiin ja Elsa meni pikkuhiljaa nukkumaan, kun mun piti alkaa työstää ruotsin kurssin raporttia. Ei ois millään jaksanut, mutta sain kuin sainkin sen tehtyä.














Torstaina meillä oli aikaa neljään asti ennen kuin Elsan piti lähteä kentälle. Lähdettiin aamusta katsomaan Sainte Chapellen kirkkoa, joka on kuulemma Pariisin kaunein. Päästiin onneksi ilmaiseksi sisään ja oltiin siellä just ennen kuin ne ois sulkenu sen 13-14.15 välisellä ajalla, joka oli kyllä aika outoa. Liput ostettuamme mentiin kappeliin sisään ja ihmeteltiin että tässäkö se oli koska se oli tosi pieni ja matala vaikka ulkoa katsottuna se on korkeampi. Luultiin että mentiin sisään väärästä ovesta ja alettiin sillä sisäpihalla etsiä oikeeta ovea mistä päästäis näkemään se koko kirkko. Ei millään löydetty mitään toista sisäänkäyntiä ja oltiin pettyneitä, koska eihän kukaan tommosta pientä kappelia menis kattomaan. Päätin että mennään vielä siihen pieneen kappeliin ja kappas ihan heti pääovien vasemmalla puolella oli todella pienet ja huomaamattomat portaat hehe. Yläkerrassa olikin se oikea nähtävyys. Tosi kaunis kappeli korkeilla ja koristeellisilla ikkunoilla. Onneksi löydettiin se paikka. Suosittelen kaikille käymään tuolla, se oli kyllä upea kirkko :)
Sieltä mentiin syömään crepsit ja croquet lounaaksi tohon mun lähelle ja jälkkärille tietysti Laduréelle;) Oh oli taas niin hyvää!<3 Sitten kello alkoikin tulemaan puol neljä ja tultiin kämpille, jossa Elsa pakkaili vielä vikat kamat. Lopuksi menin saattamaan sen tohon lähi juna-asemalle, jossa sanottiin heipat.
















Tuntuu hassulta, että nään Elsan todennäköisesti seuraavan kerran vasta sen ylppäreissä toukokuussa. Jotenkin niin pitkä aika.. Oli ihanaa saada sisko taas käymään, meillä on aina niin hauskaa ja tälläkin kertaa tuli naurettua ihan kunnolla meidän yhteisille jutuille xD Pari kertaa kävi myös vähän nolosti kun puhuttiin meidän noloja juttuja ja sit siinä vieressä paljastukin olevan joku suomalainen :DD naurettiin kyllä tälle, että miten sattukin just meiän tuurilla xD


xo emma


5 kommenttia:

  1. Vitsi miten ihania kuvia ja muutenkin ihanan kuuloinen lomailu teillä siellä ollut! :) Ah Pariisi ja shoppailu ;>

    VastaaPoista
  2. Oi mitä kivoja kuvia taas! Meillä reissu varattu, 12.6 katsomaan kesäistä Pariisia :) Sä taidatkin olla silloin jo kotona..../tuula

    VastaaPoista
  3. Hihi kiitti Heidi, kohta säki pääset tänne shoppailemaan;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tuula ja joo oon just ehtinyt lähteä.

    VastaaPoista
  5. Tykkään noist sun hiuksista tosi paljon! ;)

    VastaaPoista